Пренос на моштите на свети Никола

На 22.05.2018 во храмот посветен на св. Никола - летен во с. Жилче во Тетово, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф изврши водосвет и ги благослови кумските лебови а црковниот одбор при храмот организираше трпеза на љубовта за сите присутни.