Света тајна Брак

На 21.04.2018 Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан во сослужение на надлежниот епархиски архиереј на Тетовско-гостиварската епархија г Јосиф во соборниот храм посветен на Пресвета Богородица во Гостивар, изврши света тајна венчание на младоженците Владислав и Алпа Лазаески од Гостивар.