173 години, од упокојувањето на игуменот на Лешочкиот манастир Кирил Пејчиновиќ

На 10.03.2018 година, Митрополитите Тетовско-гостиварски г. Јосиф, Европски г. Пимен и Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, отслужија Панихида во Лешочкиот манастир во чест од 173 години, од упокојувањето на игуменот на Лешочкиот манастир Кирил Пејчиновиќ. На панихидата присуствуваше и Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи во Република Македонија г. Даријан Сотировски. По панихидата Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, одржа пригодно слово кое може да го прочитате тука...