27- Недела по Педесетница

02.12.2018 27- Недела по Педесетница  Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија во параклисот посветен на св.Кирил и Методиј во Лешочкиот манастир.Истиот ден во храмот св.Јован- с.Ново село-Гостивар изврши св.Тајна крштеније на чедото божјо Дарија Ристоска.