Cе одржа 30 Меѓународен хорски фестивал „ТЕХО“ -Тетово

29 и 30.10.2021 во Лешочкиот манастир- Духовно-културниот центар ,,Кирил Пејчиновиќ" со благослов на митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф, се одржа 30 Меѓународен хорски фестивал  „ТЕХО“ - Тетово.Учество на хорскиот фестивал имаа хоровите: Менада-Тетово, Ацепела-Тетово, св.Кирил и Методиј - Велес ,Розафа - Скадар, Р.Албанија, св.Злата Мегленска - Скопје, Воз Лихнидос - Охрид, Г ортинија - Гевгелија, МКЦ-Скопје.