Cредба со градоначалникот на општина Брвеница г. Јовица Илиевски и директорот на КОВРЗГ г. Даријан Сотировски

Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф заедно со парохискиот свештеник протоереј Ивица Спасеновски и црковниот одбор од св.Атанасиј с. Брвеница остварија средба со градоначалникот на општина Брвеница г. Јовица Илиевски и директорот на КОВРЗГ г. Даријан Сотировски  и го разгледаа проектот и реализацијата за уредување пред храмот во изградба. Митрополитот г .Јосиф изрази благодарност до Општина Брвеница и градоначалникот, Бирото за регионален развој, и Комисијата за верски заедници.