Kанонска визита на новиот храм во изградба посветен на „Христовото Преображение“

На 12.08.2018 година, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, со свештеници од Гостиварското намесништво изврши канонска визита на новиот храм во изградба посветен на „Христовото Преображение“ во населбата Циглана - Гостиварско. Во оваа прилика се освети и новиот Крст кој беше поставен на централната купола од храмот.