Kанонска визитација

31.10.2019 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф изврши канонска визитација на храмот во изградба св.Атанасиј во општина Брвеница и оствари средба со директорот на Комисијата за односи со верски заедници и религиозни групи г.Даријан Сотировски и Црковниот одбор.Во оваа прилика надлежниот  митрополит го пофали и благослови црковниот одбор и жителите на Брвеница за нивното ангажирање,труд и лубов при изградбата на новиот велелепен храм.