Oсветување на новата административна зграда при црквата  Пресвета Богородица - Тетово

26.11.2022 Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во сослужение на намесникот протоереј-ставрофор Мирко Станковски, старешината протоереј-ставрофор Томислав Јосифовски, ереј Велјанчо Огненовски, ереј Трпе Богоевски, ереј Илија Сламков и ѓакон Илија Деспотовски изврши осветување на новата административна зграда и административните простории при црквата  Пресвета Богородица - Тетово. На црковниот одбор при храмот и ктиторите митрополитот и додели благодарници и заблагодари за ова богоугодно дело.