Преподобна - маченичка Параскева - Петка

09.08.2022 На празникот Преподобна-маченичка Параскева-Петка,во с.Лешок митрополитот Тетовско-Гостиварски г.Јосиф во сослужение на протоереј Марјанчо Мадевски,протоереј Трпе Богоевски и ереј Велјанчо Огненовски изврши мало осветување на параклисот посветен на св.преп.мач-Параскева.По осветувањето беше прекршен и благословен празничниот колач. Од името на свештенството и верниот народ од нашата епархија,митрополитот г.Јосиф во својата беседа му заблагодари на  семејството на Игор и Наташа Апостолоски од с.Лешок кои се ктитори на параклисот и им додели благодарница.