Преподобна Параскева( Петка)

27.10.2021 на празникот Преподобна Параскева( Петка),во храмот св.Петка во Гостивар митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше света литургија.Врениот народ се причести со светите тајни.По литургијата беа благословени и прережани кумските лебови.По литургијата своја беседа одржа митрополитот г.Јосиф говорејќи за животот на св.Петка и за нејзините чудотворни свети мошти кои денес се наоѓаат во градот Јаши-Романија  и творат многу исцеленија.