Прочка во Тетово

На 10.03.2019 година, св. Тарасиј Цариградски, преп. Пафнутиј (Прочка – Велики Поклади), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше вечерна во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ – Тетово. По завршетокот на службата се изврши и чинот на меѓусебно простување.

Лесни и Благословени Велигденски пости.