Света тајна крштеније

На 29.07.2018 кога црквата го разнува споменот на Св. свш-мч. Атиноген; св. мч-ка Јулија ,со благослов на Митрополитот Европски г.Пимен, Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф изврши св.Тајна крштеније на чедото божјо Максим во храмот св.Климент Охридски во Љубљана - Словенија.