Св.Климент Охридски

08.12.2020 -На празникот св.Климент Охридски во соборниот храм прес. Богородица - Гостивар, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во сослужение на свештеници од Гостиварското намесништво богослужеше света литургија. На литургијата беседеше митрополитот г. Јосиф.Беседата можете да ја прочитате тука...