ВЕЛИКА САБОТА

01.05.2021 ВЕЛИКА САБОТА  во соборниот храм прес.Богородица-Гостивар  митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше св.Василиева литургија. Во светата и Велика Сабота го празнуваме боготелесното погребение и слегувањето во адот на Господ Бог и Спасителот наш Исус Христос, Кој нашиот род од распадливост го повика кон вечен живот.