Во посета на Лешочкиот Манастир

На 20.08.2015 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски  г. Јосиф, во Лешочкиот манастир ги прими амбасадорот на Руската Федерација во Република Македонија  г. Олег  Николајевич Шчербак,  Ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, проф. д-р Велимир Стојковски, и проф. д-р Митко Хаџи Пула.