Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

На 16.04.2020 година, во светиот и Велики Четврток (12 Страдални Евангелија), Неговото високопреосвештенство, Митрополит...

Велики Четврток

Велики Четврток

На 16.04.2020 година, Велики Четврток, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф, богосл...

Литургија на Предходноосветени дарови

Литургија на Предходноосветени дарови

На 15.04.2020 - Во соборниот храм св. Kирил и Методиј-Тетово, надлежниот митрополит Тетовско-гостиварски г. Јосиф во сос...

Велигденско послание

Велигденско послание

† СТЕФАН ПО МИЛОСТА БОЖЈА, АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ, ЗАЕДНО СО СВЕТИОТ АРХИЈЕРЕЈСКИ СИНОД, ДО СВЕШТЕНОСЛ...

Цветници

Цветници

На 12.04.2020 година, на празникот Цветници, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова литургија во Лешочкиот манастир. Според типикот, во духот на празникот беа осветени врбови гранчиња.

Лазарова сабота

Лазарова сабота

На 11.04.2020. Лазарова сабота, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше св.литургија во соборниот храм св.Кирил и Методиј-Тетово.

Благовест на Пресвета Богородица

Благовест на Пресвета Богородица

07.04.2020 На празникот Благовештение на Пресвета Богородица, митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф во сослужение на протоереј Маријанчо Мадевски богослужеше Златоустова литургија во Лешочкиот манастир.Верниот народ...

Соопштение

Соопштение

Соопштение (06.04.2020 10:32) Светиот Архијерејски Синод (САС), согласно чл. 24, т. 46 од Уставот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија (МПЦ – ОА), имајќи ги предвид вонредните у...