Недела 20 – та по Педесетница

Недела 20 – та по Педесетница

На 03.11.2019 година, Недела 20 – та по Педесетница Преп. Иларион Мегленски, Неговото високопреосвештенство, Митро...

Kанонска визитација

Kанонска визитација

31.10.2019 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф изврши канонска визитација на храмот во изградба св.Атанасиј во опш...

Преп. Параскева (Петка) Епиватска

Преп. Параскева (Петка) Епиватска

На 27.10.2019 година, кога црквата ја слави Преп. Параскева (Петка) Епиватска, Неговото високопреосвештенство, Митрополи...

Огледало двобој 12/13

Огледало двобој 12/13

На 24.10.2019 Со благослов на Неговото Високопреосвештенство митрополитот Тетовско-гостиварски излезе во печат новиот бр...

Милениумска патека во чест на 1000 од Охридска архиепископија на падините на Сува гора-Тетовско

Милениумска патека во чест на 1000 од Охридска архиепископија на падините на Сува гора-Тетовско

20.10.2019. Планинарскиот клуб ,,Јелак" во соработка со Комисијата за односи со верски заедници и религиозни групи и МПЦ-ТГЕ и оваа година по втор пат се организира Милениумска патека во чест на 1000 од Охридска архиепископија на падините на Сува гора-Тетовско. Долж патеката беа посадени млади дрвца.За сите присутни и ревносни учесници Комисијата за верски заедници и МПЦ-ТГЕ со црковниот одбор од св.Мина-Волковија организираа трпеза на љубов...

 18-та Недела по Педесетница

18-та Недела по Педесетница

На 20.10.2019 Во 18-та Недела по Педесетница, Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф во сослужение со протоереј Предраг Исаевски,протоереј Марјанчо Мадевски и ѓакон Илија Деспотовски богослужеше Света литургија во Леш...

Милениумската патека

Милениумската патека

Планинарскиот клуб ,,Јелак" во соработка со Комисијата за верски заедници и религиозни групи и Македонската православна црква-Тетовско гостиварската епархија и оваа година на 20.10.2019 по втор пат ја организира Мил...

Покров на Пресвета Богородица

Покров на Пресвета Богородица

На 14.10.2019 На празникот Покров на Пресвета Богородица, Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф во храмот Успение на Богородица во Лешочкиот манастир присуствуваше на св.литургија .По литургијата митрополитот ги благ...