Во посета на црквите и манастирите во Мавровскиот регион

На 30.05.2015 година, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, и надлежниот архиереј на Тетовско-гостиварската епархија г. Јосиф, беа во посета на црквите и манастирите во Мавровскиот регион. При оваа посета остварија средба со градоначалникот на општина Ростуше-Маврови Анови г. Мукрем Мехмеди.