Kaнонска визитација на црквата во изградба св.Атанасиј с.Брвеница

23.07.2019 Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во присуство на парохискиот свештеник,и архерејскиот намесник на Тетово, и еминентните  архитекти Владо и Искра Лековски и г. Васил Граждани изврши канонска визитација на црквата во изградба св. Атанасиј с. Брвеница. Истиот ден оствари стредба со црковниот одбор од св. Спас-Долно Палчиште-Тетово и договорија протокол за обнова на оваа црква.