Oдбележување на 79 години од загинувањето на Народниот Херој Кузман Јосифовски - Питу.

На 23.02.2023 година на покана на командантот на 3 пешадиски баталјон потполковник Игор Станковски во касарната "НХ Кузман Јосифовски - Питу" Тетово, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф присуствуваше на одбележување на 79 години од загинувањето на Народниот Херој Кузман Јосифовски - Питу.