Осветени темели за нова фабрика за масло „MIMES prom SUNVITAL maslo“ во с. Брвеница

На 27.08.2015 година, кога црквата ги празнува Светиот пророк Михеј II; Светиот свештеномаченик Маркел, епископ Апамејски; Неговото високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, на покана на сопственикот г. Иван Јанкулоски освети темели за нова фабрика за масло „MIMES prom SUNVITAL maslo“ во с. Брвеница Тетовско. На овој настан присуствуваше и градоначалникот г. Енвер Пајазити.