Pаботна средба

Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф  во Тетово присуствуваше на работна средба помеѓу општините Тетово и Куманово за размена на искуства и практики за превенција од радикализам и екстремизам. Верските субјекти се значаен сегмент со својот работен опфат во процесот на одржлива превенција.