Започна конзервација и санација на фрескоживописот во манастирската црква Успение на Богородица

26.05.2023 НУ Конзерваторски центар - Скопје започна со конзервација и санација на фрескоживописот во манастирската црква Успение на Богородица во Лешочкиот манастир од 14 век.