Недела месопусна

Недела месопусна

На 06.03.2016 година, Недела месопусна, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, бого...

Недела на блудниот син, во храмот посветен на „Богојавление“ – Копер, Р. Словенија

Недела на блудниот син, во храмот посветен на „Богојавление“...

  На 28.02.2016 година, Недела на блудниот син, во храмот посветен на „ Богојавление“ – Копер,...

Упокоение на св. Кирил Солунски

Упокоение на св. Кирил Солунски

На 27.02.2016 година, Упокоение на св. Кирил Солунски, Митрополитот Европски г. Пимен и Митрополитот Тетовско-гостиварск...

Свети Ѓорѓи Кратовски

Свети Ѓорѓи Кратовски

На 24 февруари 2016 година, кога Црквата го слави споменот на свети Ѓорѓи Кратовски, во храмот на свети Ѓорѓи Кратовски...

Остварена консултативна средба за дефинирање на проектот за реконструкција на стариот конак на Лешочкиот манастир

Остварена консултативна средба за дефинирање на проектот за реконструкција на стариот конак на Лешочкиот манастир

По барање на Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, кој негува особена љубов кон Лешочкиот Манастир и често е присутен таму, денес се оствари консултативна средба за дефинирање на проектот за реконструкција на стариот конак на манастирот. На средбата учествуваа: г-ѓа Ѓурѓица Лековска, архитект од Националниот конзерваторски центар, со големо искуство во традиционалната народна и манастирска архитектура; нејзините соработници - познатите црко...

Недела на Митарот и Фарисеот

Недела на Митарот и Фарисеот

На 21.02.2016 година, Недела на митарот и фарисејот, Св. пр. Захариј, Св. мч. Теодор Стратилат, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова Литургија во Собор...

Во посте на манастирот св.Георгиј Победоносец с.Туденце

Во посте на манастирот св.Георгиј Победоносец с.Туденце

Посета на Владиката Господин Јосиф на манастирот св.Георгиј Победоносец с.Туденце за одредување на локации за Конакот, Фонтана и други пропратни објекти.

Сретение Гпосподово

Сретение Гпосподово

На 15.02.2016 година, кога Црквата го прославува Сретението Господово, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше Света Златоустова Литургија во Соборниот храм „Пресвета Бог...