Шеста ta_nedela_po_pedesetnica

Шеста ta_nedela_po_pedesetnica

На 31.07.2016 година, шестта ta_nedela_po_pedesetnica, Св.мч. Емилијан, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот...

Св. вмч-чка Марина

Св. вмч-чка Марина

На 30.07.2016 година, Св. вмч-чка Марина, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, по...

Собор на „Св. Архангел Гаврил“

Собор на „Св. Архангел Гаврил“

На 26.07.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во храмот посветен на...

Петта недела по Пeдесетница

Петта недела по Пeдесетница

На 24.07.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Златоу...

Собор на 12 – те апостоли -  Павловден

Собор на 12 – те апостоли - Павловден

На 13.07.16 година, Собор на 12 – те апостоли -  Павловден, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова литургија во храмот „Св. Петар и Павле“ во с. Горна Баница – гостиварско, во сослужение на свештеници од Гостиварското архиерејско намесништво протопрезвитер-ставрофор Боге Богојески, протопрезвитер Андон Андоноски и ѓакон Мартин Андоноски. По литургијата...

Св. ап-ли Петар и Павле – Петровден

Св. ап-ли Петар и Павле – Петровден

На 12.07.2016 година, C, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Златоустова литургија во храмот „Св. Јован“ во с. Беловиште - Тетовско, во сослужение на свеште...

Трета ta_nedela_po_pedesetnica

Трета ta_nedela_po_pedesetnica

На 10.07.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова литургија во Лешочкиот манастир, во сослужение на свештеници од Тетовското архиерејско намес...

Рождеството на Претечата – торжество за Бигорски

Рождеството на Претечата – торжество за Бигорски

24 јуни/7 јули 2016 лето Господово Не бој се, Захарија, зашто се услиша твојата молба и жена ти Елисавета ќе роди син, и ќе му ставиш име Јован. И ќе бидеш радосен и весел, и мнозина ќе се зарадуваат поради неговото раѓ...