16 Недела по Педесетница

16.09.2018 година, Во храмот „св. Атанасиј“ -  Општина Брвеница -Тетово, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше Света литургија. Пред литургијата во чтец го ракопроизведе благочестивиот христијанин г. Стеван Смилјаноски . По литургијата Митрополитот и свештенството од Тетовското намесништво извршија водосвет и го благословија почетокот на целосното обновување и проширување на храмот „св. Атанасиј Велики“ во општина Брвеница. Пригодна проповед по овој повод одржа надлежниот Mитрополит г. Јосиф.

Проповета можете во целост да ја прочитате тука......