Преп. Наум Охридски Чудотворец на Попова Шапка

На 03.07.2020 Во манастирот посветен на  преп. Наум Охридски Чудотворец на Попова Шапка на денот кога овој манастир ја прославува манастирската слава надлежниот епархиски архиереј на Тетовско-гостиварската епархија г. Јосиф со свештеници од ТГЕ богослужеше света литургија. По литургијата беа благословени кумските лебови. Своја беседа по повод празникот изрече митрополитот г.Јосиф.Беседата можете да ја прочитате на следниот линк.....