Тодорова сабота

Тодорова сабота

На 07.03.2020 година, Св. свешт-мч. Поликарп, Тодорова сабота, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гос...

Повечерие и I Акатист на „Пресвета Богородица“

Повечерие и I Акатист на „Пресвета Богородица“

На 06.03.2020 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Соборниот храм &bdq...

Литургија на претходноосветени дарови во храмопт „Св. Петка“ – Гостивар

Литургија на претходноосветени дарови во храмопт „Св. Петка“...

На 06.03.2020 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше литургија...

Литургија на Претходно осветени дарови

Литургија на Претходно осветени дарови

На 04.03.2020 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше литургија...

Вечерна богослужба – Прочка

Вечерна богослужба – Прочка

На 01.03.2020 година, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф,  отслужи  Вечерна богослужба – Прочка, во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ – Тетово, во сослужение на свештеници  од Тетовското-архиерејско наменсиштво. На вечерната беседеше Митрополитот г. Јосиф, беседата во целост може да ја прочитате тука...

Недела Сиропусна, св. Теодор Тирон (Прочка – Велики поклади)

Недела Сиропусна, св. Теодор Тирон (Прочка – Велики поклади)

На 01.03.2020 година, Недела Сиропусна, св. Теодор Тирон (Прочка – Велики поклади), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова литургија во Соборниот х...

Работен состанок со градоначалникот на Општина Гостивар д.р Арбен Таравари

Работен состанок со градоначалникот на Општина Гостивар д.р Арбен Таравари

28.02.2020 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф во Општина Гостивар имаше работен состанок со градоначалникот д.р Арбен Таравари.

Средба со претседателот на МАНУ

Средба со претседателот на МАНУ

Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф оствари средба со претседателот на МАНУ академик Љупчо Коцарев.На средбата присуствуваа и академик Горги поп Атанасов и проф.д-р Сашо Цветковски-научен советник при МАНУ