Вечерта на Велики Петок

Вечерта на Велики Петок

На 26.04.2019 година, Вечерта на Велики Петок, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јоси...

Велики Петок

Велики Петок

На 26.04.2019 година, Велики Петок, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешоч...

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

На 25.04.2019 година, во светиот и Велики Четврток (12 Страдални Евангелија), Неговото високопреосвештенство, Митрополит...

Вечерна со Василиева литургија, во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во Гостивар

Вечерна со Василиева литургија, во Соборниот храм „Пресвета...

На 25.04.2019 година, на Велики Четврток, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, сл...

Митрополитот г. Јосиф: За Велигден да бидеме во храмовите, со едно срце и една душа да го славиме Бога

Митрополитот г. Јосиф: За Велигден да бидеме во храмовите, со едно срце и една душа да го славиме Бога

Во пресрет на големиот Христијански празник Велигден, направивме екслузивно интервју со Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф. 1.Што претставува Христовото воскресение – Велигден за луѓето и светот? Воскресението Христово е остварување на очекувањето за спасение на човекот и светот. Христос со Својата жртва, со Својата смрт ја победи смртта, најголемиот проблем на човековото постоење. Ја победи причината која нѐ одделуваше од присн...

Велика Среда

Велика Среда

На 24.04.2019 година, Велика Среда, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше литургија на Претходноосветени дарови во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ &ndash...

Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим – Цветници

Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим – Цветници

На 21.04.2019 година, Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим – Цветници, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова литургија во Соборниот храм &...

 Недела на св.Марија Египетска

Недела на св.Марија Египетска

14.04.2019. во Петтата Недела од Великиот пост - Недела на св.Марија Египетска,Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше св.Василиева литургија во храмот св.Никола во Тетово во сослуженије со свештеници...