Св.Горѓи Победоносец - Мала Речица

16.11.2019.Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во манастирот св.Горѓи Победоносец - Мала Речица, Тетово изврши водосвет и ги благослови кумските лебови.По повод празникот црковниот одбор за сите присутни верници организираше трпеза на љубовта.Митрополитот г.Јосиф одржа пригодна беседа која може да ја прочитате тука...