Четвртокот од Петата Недела од Великиот пост

Четвртокот од Петата Недела од Великиот пост

На 14.04.2016 година, во Четвртокот од Петата Недела од Великиот пост, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богос...

Недела на св. Јован Лествичник

Недела на св. Јован Лествичник

На 10.04.2016 година, четврта Недела на Великиот  пост – Св. Јован Лествичник, Неговото високопреосвештенство...

 IV  акатист на Пресвета Богородица

IV акатист на Пресвета Богородица

На 08.04.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи  IV  ...

Благовештение на Пресвета Богородица (епархиска слава на Кумановско-осоговската епархија)

Благовештение на Пресвета Богородица (епархиска слава на Кум...

" Благовештение на Пресвета Богородица (епархиска слава на Кумановско-осоговската епархија)" На 7 април 2016...

Во посетa на Тетовско-гостиварскaта епархија

Во посетa на Тетовско-гостиварскaта епархија

На 06.04.2016 година, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир оствари средба со ректорот на УКИМ проф. д-р Велимир Стојковски и г. Александар Алексеев прв секретар за култура, наука и спорт во амбасадата на Руската Федерација во Р. Македонија.

Tрета Недела на Великиот пост – Крстопоклона

Tрета Недела на Великиот пост – Крстопоклона

На 03.04.2016 година, трета Недела на Великиот пост – Крстопоклона, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Василиева Литургија во Соборниот храм „Пресвета Бог...

Трет Акатис на Пресвета Богородица во Тетово

Трет Акатис на Пресвета Богородица во Тетово

На 01.04.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи  III акатист на Пресвета Богородица, во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ -  Те...

Литургија на Претходноосветени Дарови

Литургија на Претходноосветени Дарови

На 01.04.2016 година,  Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Литургија на Претходноосветени Дарови, во параклисот посветен на „Св. Кирил и Методиј&l...