НЕДЕЛА НА СТРАШНИОТ СУД

НЕДЕЛА НА СТРАШНИОТ СУД

Во Лешочкиот манастир,митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија.Верниот народ се причести со...

Cредба со градоначалникот на општина Брвеница г. Јовица Илиевски и директорот на КОВРЗГ г. Даријан Сотировски

Cредба со градоначалникот на општина Брвеница г. Јовица Илие...

Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф заедно со парохискиот свештеник протоереј Ивица Спасеновски и црковниот одбор...

Средба со Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов и директорот на КОВЗPГ м-р Даријан Сотировски

Средба со Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов и директорот на КОВ...

4.02.2022 год. Во Лешочкиот манастир Митроплитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф оствари  средба со скопскиот бискуп...

Недела на Блудниот син

Недела на Блудниот син

20.02.2022 Недела на Блудниот син, во храмот прес. Богородица - Гостивар, митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф бого...

 Сретение во соборниот храм пресвета Богородица

Сретение во соборниот храм пресвета Богородица

15.02.2022 На празникот Сретение во соборниот храм пресвета Богородица - Гостивар митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија. На литургијата верниот народ се причести со светите тајни. Во својата беседа покрај другото митрополитот нагласи: Затоа мили мои, овој наш празник да не биде само едно сеќавање на еден настан од минатото, туку тој настан да ни биде инспирација и потсетник дека и ние постојано треба да се трудиме...

Cв.Трифун

Cв.Трифун

14.02.2022 На празникот св.Трифун, во Лешочкиот манастир надлежниот митрополит Тетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше света литургија во сослужение на свештеници од епархијата. На светата литургија во протоерејски чин...

Св.Три Ерарси

Св.Три Ерарси

12.02.2022 На празникот  Св.Три Ерарси, во соборниот храм св.Кирил и Методиј-Тетово,митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија. Верниот народ се причести со светите тајни. Со свое слово-бе...

Недела на Закхеј

Недела на Закхеј

06.02.2022 Недела на Закхеј, митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија во соборниот храм пресвета Богородица - Гостивар. Верниот народ се причести со светите тајни. Со свое слово кон верниот н...