3 ден Велигден

3 ден Велигден

3 ден Велигден - Митрополитот тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија во Лешочкиот манастир со свештени...

Воскресение Христово

Воскресение Христово

Во предвечерието на најголемиот Христијански празник – Воскресение Христово, Неговото високопреосвештенство, Митро...

Вечерна со Василиева литургија

Вечерна со Василиева литургија

На 17.04.2020.Велика Сабота -вечерна со Василиева литургија во соборниот храм Пресвета Богородица -Гостивар богослужеше...

Вечерта на Велики Петок

Вечерта на Велики Петок

На 17.04.2020 година, Вечерта на Велики Петок, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јоси...

Средба со д.р Исмаил Ваити директор на Ј.З.У Специјализирана болница за белодробни заболувања и ТБЦ-Лешок

Средба со д.р Исмаил Ваити директор на Ј.З.У Специјализирана болница за белодробни заболувања и ТБЦ-Лешок

Митриполитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф оствари средба со д.р Исмаил Ваити директор на Ј.З.У Специјализирана болница за белодробни заболувања и ТБЦ-Лешок и во име на Тетовско-гостиварската епархија помогна со средсва за дезинфекција, заштитни маски и ракавици за медицинскиот персонал. Митрополитот заблагодари на докторите, медицинскиот и техничкиот персонал на болницата за сета хуманост и пожртвуваност и љубов на сите нив како и на сите медици...

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

На 16.04.2020 година, во светиот и Велики Четврток (12 Страдални Евангелија), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир во сослужение на свештеници од Тетовското ар...

Велики Четврток

Велики Четврток

На 16.04.2020 година, Велики Четврток, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф, богослужеше вечерна со Василиева литургија во Лешочкиот манастир, во сослужение на свештеници од Тетовскот...

Литургија на Предходноосветени дарови

Литургија на Предходноосветени дарови

На 15.04.2020 - Во соборниот храм св. Kирил и Методиј-Тетово, надлежниот митрополит Тетовско-гостиварски г. Јосиф во сослужение на протоереј Александар Стојановски и протоереј Маријанчо Мадевски богослужеше литургија на...