Света тајна Брак

Света тајна Брак

На 17.09.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Соборниот храм &bdq...

Отсекување на глава на Свети Јован Крстител

Отсекување на глава на Свети Јован Крстител

На 11.09.2016 година, Отсекување на главата на Св. Јован, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостивар...

Отсекување на глава на Свети Јован Крстител

Отсекување на глава на Свети Јован Крстител

На 11.09.2016 година, Отсекување на главата на Св. Јован, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостивар...

Света Тајна Брак

Света Тајна Брак

На 10.09.2016 година, во Лешочкиот манастир Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф,...

Единаесета ta_nedela_po_pedesetnica

Единаесета ta_nedela_po_pedesetnica

На 04.09.2016 година Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова литургија во лешочкиот Манастир. Верниот народ се причести со светите дарови, а по литургијата митрополитот изврши света тајна крштение на чедото божјо Миа Василевски од Тетово.

Свети Јоаким Осоговски и преподобен Јосиф Спилеот

Свети Јоаким Осоговски и преподобен Јосиф Спилеот

На 29.08.2016 година, кога црквата ги прославува свети Јоаким Осоговски и преподобен Јосиф Спилеот, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Тетовскo-гостиварски г.Јосиф во сослужение со Неговото Високопреосвештенство...

Вечерна богослужба на свети Јоаким Осоговски

Вечерна богослужба на свети Јоаким Осоговски

На 28.08.2016 година, во предвечерието на славата на свети Јоаким Осоговски и преподобен Јосиф Спилеот, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф, служеше Вечерна богослужба во манастирот н...

Усепение на Пресвета Богородица

Усепение на Пресвета Богородица

На  28.08.2016 година, по повод манастирската слава „Успение на Пресвета Богородица “ во Лешочкиот манастир,  Неговото  високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јос...