Промоција на документарниот филм ,,Тајните на Полошкиот Ерусалим"

Промоција на документарниот филм ,,Тајните на Полошкиот Ерус...

26. 12.2021 Во Културно-духовниот центар Кирил Пејчиновиќ при Лешочкиот манастир се одржа првото емитување и промоција н...

Недела на светите праотци

Недела на светите праотци

26.12.2021 Недела на светите праотци во соборниот храм св.Кирил и Методиј-Тетово, надлежниот митрополит Тетовско-гостива...

Kонцерт во организација на КУД Кирил Пејчиновиќ-Теарце

Kонцерт во организација на КУД Кирил Пејчиновиќ-Теарце

25.12.2021 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф присуствуваше на концерт во организација на КУД Кирил Пејчиновиќ-Те...

Годишнината од блаженото упокојување на поранешниот Митрополит Европски Горазд

Годишнината од блаженото упокојување на поранешниот Митропол...

На 23.12.2021 година, во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје се отслужи Заупокоена Архијерејска...

Одбележан споменот на Св.Никола

Одбележан споменот на Св.Никола

9.12.2021 Во храмот Св.Никола - Тетово, митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија. Верниот народ се причести со светите тајни. По литургијата беа благословени кумските лебови. Во својата беседа кон верниот народ митрополитот г. Јосиф меѓу другото истакна: Иако се поминати XVII векови, неговото име се прославува и величи кај сите христијански народи. Нема светител кај нашиот народ, кој може да се спореди со прославување...

40 години од градскиот хор Менада

40 години од градскиот хор Менада

18.12.2021 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф во Музејот на тетовски крај, присуствуваше на јубилејниот концерт 40 години од градскиот хор Менада-Тетово кој сите овие години со многу љубов,пожртвуваност и труд го...

Се реализираше документарниот филм, Тајните на Полошкиот Ерусалим

Се реализираше документарниот филм, Тајните на Полошкиот Ерусалим

    Со благослов на неговото високопреосвештенство Митрополит Тетовско-гостиварски г.Јосиф и особена благодарност до Здружението за култура, уметност и негување на културни вредности Скардус АрМакедон...

Cтредба со градоначалникот на општина Гостивар проф.д-р Арбен Таравари

Cтредба со градоначалникот на општина Гостивар проф.д-р Арбен Таравари

13.12.2021 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф имаше стредба со градоначалникот на општина Гостивар проф.д-р Арбен Таравари.