Иванден - Раѓање на Св. Јован Крстител

Иванден - Раѓање на Св. Јован Крстител

07.07.2023 Иванден - Раѓање на Св. Јован Крстител. Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан...

 Cвети Наум Охридски Чудотворец

Cвети Наум Охридски Чудотворец

03.07.2023 На манастирската слава во чест на празникот посветен на светиот Наум Охридски Чудотворец, во манастирот посве...

Четвртата недела по Педесетница  во Соборниот храм „св. Кирил и Методиј“ - Тетово

Четвртата недела по Педесетница  во Соборниот храм „св. Кири...

02.07.2023 Четвртата недела по Педесетница  во Соборниот храм „св. Кирил и Методиј“ - Тетово, беше отсл...

Посета на храмовите во изградба

Посета на храмовите во изградба

На 30.06.2023 година, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф заедно со ктиторите и цр...

Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф во Лешочкиот манастир го прими проф.д-р Бранислав Светозаревиќ

Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф во Лешочкиот манастир го прими проф.д-р Бранислав Светозаревиќ

26.06.2023 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф во Лешочкиот манастир го прими проф.д-р Бранислав Светозаревиќ  познат историчар и архивист. Во оваа прилика ценетиот гостин му поклони на митрополитот вредена литература со важни историски податоци за Лешочкиот манастир.

СЕНАРОДЕН СОБИР ПРОТИВ ЗАКОНОТ ЗА МАТИЧНА ЕВИДЕНЦИЈА И ЗАКОНОТ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ

СЕНАРОДЕН СОБИР ПРОТИВ ЗАКОНОТ ЗА МАТИЧНА ЕВИДЕНЦИЈА И ЗАКОНОТ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ

СЕНАРОДЕН СОБИР ПРОТИВ ЗАКОНОТ ЗА МАТИЧНА ЕВИДЕНЦИЈА И ЗАКОНОТ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ    

3 седмица по Педесетница

3 седмица по Педесетница

25.06.2023 Во Трета недела по Педесетница митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во сослужение со протоереј-ставрофор Марјанчо Мадевски, протоереј Александар Јанкоски и ѓакон Славче Ѓорѓески богослужеше света Литурги...

50 години ТЕХО-меѓународен хорски фестивал

50 години ТЕХО-меѓународен хорски фестивал

24.06.2023 Митроплитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф присуствуваше во центарот за култура ,,Иљо Антевски Смок"-Тетово по повод јубилеот 50 години ТЕХО-меѓународен хорски фестивал (1973-2023).Тетовските хорски одзиви...