Ако правилно се разбере македонскиот модел на секуларноста, ќе имаме подобро општество

Ако правилно се разбере македонскиот модел на секуларноста,...

Не смееме да дозволиме верското право на граѓанинот да биде нарушено и религиозноста да биде истисната од општеството, а...

75 годишниот јубилеј од одржувањето на историскито Прво свештеничко собрание

75 годишниот јубилеј од одржувањето на историскито Прво свеш...

На 22. 10. 2018 година во храмот свети Димитриј во с. Издеглавје по повод на 75 годишниот јубилеј од одржувањето на исто...

Недела 21 – ва по Педесетница

Недела 21 – ва по Педесетница

На 21.10.2018 година, Недела 21 – ва по Педесетница, преп. Пелагија, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот...

„Покров на Пресвета Богородица“

„Покров на Пресвета Богородица“

На ден 14. 10. 2018 година, во 20 недела по Педесетница, кога Светата Црква го празнува празникот Покров на Пресвета Бог...

Св.тајна Крштеније на чедото божјо Михаил Јовановски

Св.тајна Крштеније на чедото божјо Михаил Јовановски

На 13.10.2018 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф во соборниот храм св.Кирил и Методиј-Тетово извши св.тајна Крштеније на чедото божјо Михаил Јовановски од Тетово.

Средба со ректорот на УКИМ проф-д-р Никола Јанкуловски

Средба со ректорот на УКИМ проф-д-р Никола Јанкуловски

На 12.10.2018 Митрополитите Тетовско-гостиварски г.Јосиф и Кумановско-осоговски г.Јосиф придружувани од архимандритот Григориј ,во Ректоратот на УКИМ остварија средба со ректорот проф-д-р Никола Јанкуловски

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи г. Даријан Сотировски во официјална посета на Тетовско-гостиварската православна епархија

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи г. Даријан Сотировски во официјална посета на Тетовско-гостиварската православна епархија

На ден 9. 10. 2018, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во својот кабинет во Митрополијата го прими Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи г. Даријан Сотировски, кој со своите с...

Архиепископски црковно-народен собор

Архиепископски црковно-народен собор

„Некогаш народите беа расеани поради дрскоста на градителите на кулата, а сега народите се исполнија со мудрост поради славното Богопознание. Таму Бог ги осуди безбожните поради нивниот грев, а овде Христос со Духо...