Св. 40 Севастиски мч-ци – Младенци

Св. 40 Севастиски мч-ци – Младенци

На 22.03.2018 година, на празникот Св. 40 Севастиски мч-ци – Младенци , св. 40 Битолски нмч-ци, Неговото високопре...

Четврта Недела на Великиот пост – Св. Јован Лествичник

Четврта Недела на Великиот пост – Св. Јован Лествичник

На 18.03.2018 година, четврта Недела на Великиот пост – Св. Јован Лествичник, Неговото високопреосвештенство, Митр...

IV акатист на Пресвета Богородиц

IV акатист на Пресвета Богородиц

На 16.03.2018 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служeше IV акатист на...

Литургија на Претходноосветени Дарови

Литургија на Претходноосветени Дарови

На 14.03.2018 година, во Средата од четвртата седмица од Великиот пост, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Тет...

Во посета семејството Костадиновски

Во посета семејството Костадиновски

На 12.03.2018 Митрополитoт Тетовско-гостиварски г. Јосиф  заедно со парохискиот свештеник протоереј Перица Бојковски го посетија семејството Костадиновски од село Отушиште општина Теарце - Тетово каде во име на МПЦ Тетовско-гостиварската епархија им беше донирана бела техника, прехрамбени продукти и им беше подмирен заостанатиот долг за електрична енергија на ова седум члено семејство кое се наоѓа во незавдна состојба.

173 години, од упокојувањето на игуменот на Лешочкиот манастир Кирил Пејчиновиќ

173 години, од упокојувањето на игуменот на Лешочкиот манастир Кирил Пејчиновиќ

На 10.03.2018 година, Митрополитите Тетовско-гостиварски г. Јосиф, Европски г. Пимен и Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, отслужија Панихида во Лешочкиот манастир во чест од 173 години, од упокојувањето на игуменот на Ле...

 III акатист на Пресвета Богородицa

III акатист на Пресвета Богородицa

На 09.03.2018 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи III акатист на Пресвета Богородица, во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ - Тетово, во сослужение на...

Средата од третата седмица од Великиот пост

Средата од третата седмица од Великиот пост

На 07.03.2018 година, во Средата од третата седмица од Великиот пост, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Соборниот храм „св. Кирил и Методиј“ во Тетово, служеше лит...