Света тајна Брак

Света тајна Брак

31. 08. 2019.Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во Лешочкиот манастир изврши св.тајна брак на Живе и Габриела Ал...

Свети Јоаким Осоговски и преподобен Јосиф Спилеот

Свети Јоаким Осоговски и преподобен Јосиф Спилеот

На 29.08.2019 година, кога Црквата го прославува споменот на свети Јоаким Осоговски и преподобен Јосиф Спилеот, Неговото...

Успеније на Богородица во с.Галате - Гостивар

Успеније на Богородица во с.Галате - Гостивар

Na 28.08.2019 Митрополитот Тетовско-гостиварски изврши водосвет и ги благослови  кумските лебови во манастирот Успе...

Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица

Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица

На 28.08.2019 година, Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица, Неговото високопреосвештенство, Митропол...

Вечерна богослужба во Лешочкиот манастир на празникот Успеније на Богородица

Вечерна богослужба во Лешочкиот манастир на празникот Успеније на Богородица

27.08.2019 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф во сослуженије на свештеници од Тетовско-гостиварската епархија, богослужеше Вечерна богослужба во Лешочкиот манастир на празникот Успеније на Богородица кој е  манастирска слава на манастирот.На крајот од Вечерната богослужба митрополитот г.Јосиф оддржа пригодна беседа која можете да ја прочитате тука....

Недела 10 – та по Педесетница

Недела 10 – та по Педесетница

На 25.08.2019 година, Недела 10 – та по Педесетница, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова литургија во Лешочкиот манастир во сослужение со свеште...

Чествување на Светитот маченик Спасо Радовишки, Заштитник и Патрон на Радовиш

Чествување на Светитот маченик Спасо Радовишки, Заштитник и Патрон на Радовиш

На 21. 08. 2019 година, празникот на Светиот маченик Спасо Радовишки, во храмот Св. Троица во Радовиш, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Тетовско - гостиварски г. Јосиф, Надлежниот епархиски архиереј, Неговото...

Преображение на Господ Исус Христос

Преображение на Господ Исус Христос

На 19.08.2019 година, Преображение на Господ Исус Христос, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица&...