Огледало двобој 14/15

Огледало двобој 14/15

Излезе од печат новиот број на епархиското списание Огледало неговата содржина во целост можете да ја погледнете на слее...

Рождество на Пресвета Богородица

Рождество на Пресвета Богородица

21.09.2020 Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во сослуженије на протоереј-ставрофор Боге Богоески, протоереј Анд...

Фестивал на духовна музика ТЕХО

Фестивал на духовна музика ТЕХО

20.09.2020  Во Лешочкиот манастир се одржа меѓународниот хорски фестивал на духовна музика „ТЕХО“, н...

15 седмица по Педесетница

15 седмица по Педесетница

20.09.2020 Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во сослужение на протоереј-ставрофор Томислав Јосифовски и протоер...

Oсветување камен темелник во црква св. Екатерина - с. Стенче, Тетово

Oсветување камен темелник во црква св. Екатерина - с. Стенче, Тетово

19.09.2020 Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф изврши осветување камен темелник на нова камбанарија при манастирската црква св. Екатерина-с. Стенче, Тетово.

Cв. тајна крштеније на чедото божјо Лука од Радовиш

Cв. тајна крштеније на чедото божјо Лука од Радовиш

Со благослов на митрополитот Брегалнички г. Иларион митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф изврши св. тајна крштеније на чедото божјо Лука од Радовиш.

14-та недела по Педесетница

14-та недела по Педесетница

На ден 13.09.2020 година 14-та недела по четириесетница митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во сослужение со протојереј Марјанчо Мадевски и протојереј Александар Стојаноски богослужеше света Божествена Литургија в...

Илјадагодишната Бигорска Обител го слави својот патрон

Илјадагодишната Бигорска Обител го слави својот патрон

Светло и богорадосно е, благочестиви Христијани, ова сепразнично собрание што нè собра денес да празнуваме духовно. Многу соодветно се одбележува како светло, зашто од него зрачи и името на оној што го чествувам...