Архангел Михаил во Лешочкиот манастир

Архангел Михаил во Лешочкиот манастир

21.11.2020 На празникот Архангел Михаил во Лешочкиот манастир митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше свет...

Стредба со градоначалникот на општина Теарце г. Исен Асани и директорот на КОВРЗГ г. Даријан Сотировски

Стредба со градоначалникот на општина Теарце г. Исен Асани и...

21.11.2020 Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во Лешочкиот манастир го прими градоначалникот на општина Теарце г...

23 недела по Педесетница

23 недела по Педесетница

На 15.11.2020 Во храмот Св. Кирил и Методиј -Тетово,Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше света литурги...

Свети вмч. Димитриј

Свети вмч. Димитриј

На 08.11.2020 Во храмот св.вмч.Димитриј -с.Теарце, надлежниот митрополит Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света...

Недела 21 по Педесетница

Недела 21 по Педесетница

Недела 21 по Педесетница - св.Прохор Пчињски, митрополитот Тетовско гостиварски г. Јосиф богослужеше света литургија во Лешочкиот манастир. Верниот народ се причести со светите тајни.

Cвета Параскева - Петка

Cвета Параскева - Петка

27.10.2020 На празникот св.Параскева - Петка во храмот св. Петка во Гостивар митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше света литургија. По литургијата беа благословени кумските лебови.

Дваесетта недела по Педесетница

Дваесетта недела по Педесетница

На ден 25.10.2020 година дваесетта недела по Педесетница  митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во сослужение со свештеници од Тетовско-гостиварската епархија, богослужеше света божествена Литургија во соборнио...

1000 години Бигорски манастир

1000 години Бигорски манастир

1000 години Бигорски манастир. Повеќе на bigorski.mk