Cредба со градоначалникот на општина Брвеница г. Јовица Илиевски и директорот на КОВРЗГ г. Даријан Сотировски

Cредба со градоначалникот на општина Брвеница г. Јовица Илие...

Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф заедно со парохискиот свештеник протоереј Ивица Спасеновски и црковниот одбор...

Средба со Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов и директорот на КОВЗPГ м-р Даријан Сотировски

Средба со Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов и директорот на КОВ...

4.02.2022 год. Во Лешочкиот манастир Митроплитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф оствари  средба со скопскиот бискуп...

Недела на Блудниот син

Недела на Блудниот син

20.02.2022 Недела на Блудниот син, во храмот прес. Богородица - Гостивар, митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф бого...

 Сретение во соборниот храм пресвета Богородица

Сретение во соборниот храм пресвета Богородица

15.02.2022 На празникот Сретение во соборниот храм пресвета Богородица - Гостивар митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јо...

Cв.Трифун

Cв.Трифун

14.02.2022 На празникот св.Трифун, во Лешочкиот манастир надлежниот митрополит Тетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше света литургија во сослужение на свештеници од епархијата. На светата литургија во протоерејски чин беше произведен ерејот Александар Јанковски. Верниот народ се причести со светите тајни. По завршувањето на Литургијата беше извршен чинот на Мал водосвет,а потоа според традицијата беше закроено и лозјето. Митрополитот г. Јосиф...

Св.Три Ерарси

Св.Три Ерарси

12.02.2022 На празникот  Св.Три Ерарси, во соборниот храм св.Кирил и Методиј-Тетово,митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија. Верниот народ се причести со светите тајни. Со свое слово-бе...

Недела на Закхеј

Недела на Закхеј

06.02.2022 Недела на Закхеј, митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија во соборниот храм пресвета Богородица - Гостивар. Верниот народ се причести со светите тајни. Со свое слово кон верниот н...

 ЕУО на Тетовско-гостиварската епархија

ЕУО на Тетовско-гостиварската епархија

01.02.2022 Митрполитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф претседаваше со Епархискиот управен одбор (ЕУО),на Тетовско-гостиварската епархија.