Осветување на новоизграден храм Св.Лидија Македонка

Осветување на новоизграден храм Св.Лидија Македонка

09.10.2021 Осветување на новоизграден храм Св.Лидија Македонка во Свети Николе. Повеќе на сајтот на Брегалничката епархи...

Oпело на протоереј-ставрофор Стојан Јанковски

Oпело на протоереј-ставрофор Стојан Јанковски

05.10.2021 Во соборниот храм св.Климент Охридски - Скопје со благослов на Неговото блаженство Архиепископот Охридски и М...

40 години Архиереј во МПЦ-ОА на Митрополитот Тимотеј

40 години Архиереј во МПЦ-ОА на Митрополитот Тимотеј

40 години Архиереј во МПЦ-ОА на Митрополитот Тимотеј...Повеќе на сајтот на Дебарско Кичевска епархија.

Воздвижение на св. Крст – Крстовден

Воздвижение на св. Крст – Крстовден

На 27. 09. 2021година на Празникот Воздвижение на св. Крст – Крстовден, Неговото Високопреосвештенство митрополито...

Четринаесетата недела по Педесетница

Четринаесетата недела по Педесетница

13.09.2021 Во четринаесетата недела по Педесетница, митрополитот Тетовско-госиварски г.Јосиф богослужеше света литургија во соборниот храм прес. Богородица-Гостивар.Верниот народ се причести со светите тајни. На светата литргија митрополитот г.Јосиф одржа пригодна беседа за денешното прочитано евангелие Мат.22-1,14 кој меѓу другото рече: Многупати досега сме го слушнале толкувањето на оваа парабола. Сепак, да се потсетиме дека во приказната за го...

Рождество на Пресвета Богородица

Рождество на Пресвета Богородица

21.09.2021 На празникот Рождество на Пресвета Богородица, митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф присуствуваше на света литургија во манастирската црква посветена на прес.Богородица од 14 век при Лешочкиот манастир. С...

Тринаесетта недела по педесетница

Тринаесетта недела по педесетница

Тринаесетта недела по педесетница - Спомен на чудата на Архангел Михаил, во соборниот храм св.Кирил и Методиј-Тетово надлежниот епархиски архиереј Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија.Говорејќи за пар...

Дванаесетта недела по Педесетница

Дванаесетта недела по Педесетница

На 12.09.2021 Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф присуствуваше на светата литургија во Лешочкиот манастир. По Литургијата во храмот Аргангел Михаил во с. Јагуновце изврши света тајна крштение на чедото божјо Викт...