8-ма седмица по Педедетница

8-ма седмица по Педедетница

15.08.2021 Во 8-осмата седмица по Педедетница, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше света литургија во...

Cв.Параскева - Петка во Гостивар

Cв.Параскева - Петка во Гостивар

08.08.2021 Во храмот св.Параскева - Петка во Гостивар, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф  богослужеше свет...

Св.пророк Илија - Илинден

Св.пророк Илија - Илинден

02.08.2021 Св.пророк Илија - Илинден во храмот Св. Никола-Маврово,надлежниот митрополит Тетовско-гостиварски г. Јосиф бо...

Освет ново изградениот параклис посветен на св.Сисој Велики

Освет ново изградениот параклис посветен на св.Сисој Велики

На 01.08.2021 Во шестата седмица по педесетница Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф го освети ново изградениот пар...

Петата седмица по Педесетница

Петата седмица по Педесетница

На 25.07.2021 Во петата седмица по Педесетница, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше света литургија и проповедаше во Лешочкиот манастир. На литургијата верниот народ се причести со светите тајни.

Cредба со новоизбраниот гостиварски муфтија г Шабаудин Зендели

Cредба со новоизбраниот гостиварски муфтија г Шабаудин Зендели

На ден 23. 07. 2021 во Гостиварското муфтиство на ИВЗ - Гостивар, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф  оствари средба со новоизбраниот муфтија г Шабаудин Зендели. На средбата Митрополитот г. Јосиф му го чести...

Петровден во храмот св. Петка во с. Беловиште -Тетовско

Петровден во храмот св. Петка во с. Беловиште -Тетовско

12.07.2021 На празникот Петровден во храмот св.Петка во с.Беловиште -Тетовско, неговото Високопреосвештенство митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше света литургија. По литургијата беа благословени славск...

Tрета недела по Педесетница

Tрета недела по Педесетница

11.07.2021 Во третата недела по Педесетница во соборниот храм пресвета Богородица -Гостивар света литургија богослужеше надлежниот архереј, митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф со свештенството од гостиварското архи...