Христос Воскресе

Христос Воскресе

Христос Воскресе во Соборниот храм св.Кирил и Методиј-Тетово.

ВЕЛИКА САБОТА

ВЕЛИКА САБОТА

01.05.2021 ВЕЛИКА САБОТА  во соборниот храм прес.Богородица-Гостивар  митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јоси...

ВЕЛИКИ ПЕТОК

ВЕЛИКИ ПЕТОК

30.04 2021 ВЕЛИКИ ПЕТОК Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше утрена со Статии во соборниот храм св.Кири...

Читање на 12 Страдални Евангелија

Читање на 12 Страдални Евангелија

Читање на 12 Страдални Евангелија На 29.04.2021, во Лешочкиот манастир, кога си спомнуваме за Распнувањето на Спасите...

ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК во Соборниот храм прес. Богородица - Гостивар

ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК во Соборниот храм прес. Богородица - Гостивар

29.04.2021 ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК во Соборниот храм прес.Богородица - Гостивар надлежниот митрополит Тетовско-гостиварски г.Јосиф во сослужение на протоереј Маријанчо Мадевски,ереј Мартин Андоновски,ереј Илија Сламков и ѓакон Славче Ѓоргески богослужеше Вечерна со Василиева литургија.По литургијата беше извршен чинот на Општ маслосвет.На литургијата митрополитот г.Јосиф проповедаше за значењето на денешниот ден.Настаните што се случиле на Светиот и Вели...

Градоначалникот на општина Теарце г.Исен Асани го посети Лешочкиот манастир

Градоначалникот на општина Теарце г.Исен Асани го посети Лешочкиот манастир

28.04.2021 Градоначалникот на општина Теарце г.Исен Асани го посети Лешочкиот манастир и оствари средба со митрополитот Тетовско-Гостиварски г.Јосиф.Градоначалникот ги честита претстојните празници.v

Цветници

Цветници

На 25.04.2021 - На празникот Цветници, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше света литургија во соборниот храм св. Кирил и Методиј - Тетово.

Недела на св.Марија Египетска

Недела на св.Марија Египетска

На 18.04.2021 Недела на св.Марија Египетска, митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света Василиева Литургија во Лешочкиот манастир.