Св.Климент Охридски

Св.Климент Охридски

08.12.2020 -На празникот св.Климент Охридски во соборниот храм прес. Богородица - Гостивар, митрополитот Тетовско-гостив...

Св. Екатерина-с. Стенче -Тетовo

Св. Екатерина-с. Стенче -Тетовo

На 07.12.2020 Во манастирот св. Екатерина-с. Стенче -Тетово митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф ги благослови кумс...

Воведение на Пресвета Богородица - Пречиста

Воведение на Пресвета Богородица - Пречиста

На 04.12.2020 На празникот Воведение на Пресвета Богородица-Пречиста ,митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослуж...

25 недела по Педесетница

25 недела по Педесетница

29.11.2020 Во соборниот храм Пресвета Богородица - Гостивар надлежниот митрополит Тетовско-гостиварски г. Јосиф заедно с...

Во Господа се упокои протоереј-ставрофор Боге Богојески

Во Господа се упокои протоереј-ставрофор Боге Богојески

Во Господа се упокои протоереј-ставрофор Боге Богојески (1962-2020)  Во блажено успение, подај му Господи вечен покој на твојот раб отец Боге и направи споменот да му биде вечен!     Денес, на 26. 11. 2020 година, на празникот посветен на светиот Јован Златоуст, во својата 58-ма година по кратко боледување се упокои во Господа протоереј-ставрофорот Боге Богојески.               &nbs...

Работна стредба со г. м-р Мемет Селмани директор на Н.У.Национален конзерваторски центар на Р.М

Работна стредба со г. м-р Мемет Селмани директор на Н.У.Национален конзерваторски центар на Р.М

23.11. 2020 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф во Лешочкиот манастир го прими г. м-р Мемет Селмани директор на Н.У.Национален конзерваторски центар на Р.М. Директорот и надлежниот митрополит извршија увид на започ...

Архангел Михаил во Лешочкиот манастир

Архангел Михаил во Лешочкиот манастир

21.11.2020 На празникот Архангел Михаил во Лешочкиот манастир митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија.По литургијата беа благословени славските лебови.

Стредба со градоначалникот на општина Теарце г. Исен Асани и директорот на КОВРЗГ г. Даријан Сотировски

Стредба со градоначалникот на општина Теарце г. Исен Асани и директорот на КОВРЗГ г. Даријан Сотировски

21.11.2020 Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во Лешочкиот манастир го прими градоначалникот на општина Теарце г. Исен Асани кој беше да види како се одвива релизацијата на проектот за уредување и изградба на пар...