Во посета на Тетовско-гостиварската епархија

Во посета на Тетовско-гостиварската епархија

На 27.04.2019 година, Велигден, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во својот кабинет во Тетовско-гостиварската...

 Велика Сабота

 Велика Сабота

На 27.04.2019 година, на Велика Сабота, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостив...

Вечерта на Велики Петок

Вечерта на Велики Петок

На 26.04.2019 година, Вечерта на Велики Петок, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јоси...

Велики Петок

Велики Петок

На 26.04.2019 година, Велики Петок, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешоч...

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

На 25.04.2019 година, во светиот и Велики Четврток (12 Страдални Евангелија), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир во сослужение на свештеници од Тетовското архиерејско намесништво, богослужеа утрена и  ги читаа 12 – те Страдални Евангелија и според типикот беше изнесено и поставено распетието на средината  од храмот.

Вечерна со Василиева литургија, во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во Гостивар

Вечерна со Василиева литургија, во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во Гостивар

На 25.04.2019 година, на Велики Четврток, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше вечерна со Василиева литургија, во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во Гостива...

Митрополитот г. Јосиф: За Велигден да бидеме во храмовите, со едно срце и една душа да го славиме Бога

Митрополитот г. Јосиф: За Велигден да бидеме во храмовите, со едно срце и една душа да го славиме Бога

Во пресрет на големиот Христијански празник Велигден, направивме екслузивно интервју со Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф. 1.Што претставува Христовото воскресение – Велигден за луѓето и светот? Воскре...

Велика Среда

Велика Среда

На 24.04.2019 година, Велика Среда, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше литургија на Претходноосветени дарови во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ &ndash...